VIAȚA

Ioan 10:10 Viața…Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s'o aibă din belşug. Odată cu trecerea în noul an realizăm tot mai mult că viața noastră se scurge încet dar sigur și cu fiecare zi care trece suntem mai bătrâni și în același timp mai aproape de revenirea Domnului Isus. În Evanghelia după Ioan, El spune că a venit ca noi, oile Sale să avem viață și să o avem din belșug-acesta este scopul proclamat cu care El a venit în această lume. Nu a venit ca noi să avem crăciun sau brad ci a venit ca noi să avem VIAȚĂ. Meditând la acest lucru la începutul acestui an am desprins trei idei despre VIAȚĂ pe care doresc să le luăm pentru anul 2010:
1. Evaluăm Corect VIAȚA, viața pe care ne-a dat-o Domnul Isus, VIAȚA pentru care El și-a dat viața. Să pune preț pe fiecare zi, pe fiecare clipă primită în dar de la Domnul Vieții.
2. Experimentăm Constant VIAȚA, să fim mai vii pentru Domnul, să trăim la maximum viața pentru Domnul, dacă trăim să trăim pentru Domnul cum spunea și apostolul Pavel.
3. Expunem Convingător VIAȚA, însuflețiți de ce a făcut Domnul Isus pentru noi să fim gata să trăim viața creștină astfel încât și alții să poată vedea frumusețea vieții cu Christos.
Așadar în încheierea acestei scurte meditații nu vreau să vă urez un an mai bun ci vreau să vă doresc un an plin de VIAȚA, o viață îmbelșugată zilnic de bunătatea și dragostea Domnului Isus, un an în care PUTEREA, PREZENȚA și PACEA lui Dumnezeu să ne însoțească pe fiecare.

La Mulți Ani 2010
Cu dragoste în Christos, Dan Ulici
Speranță pentru Viitor 1 Ianuarie 2010

P.S. Daca mai avetí timp putetí citi si urmatoare povestire....
Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucătărie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească.

Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nici o calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.

Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.