Scurt Istoric

              La început Dumnezeu în providența Lui l-a adus pe fratele Tom Gentry misionar în zona Maramureșului, tot Dumnezeu în înțelepciunea Lui a pus un grup de oameni împreună pentru a organiza o tabără, iar mai târziu această lucrare s-a transformat într-o viziune și o misiune care astăzi se numește„Speranţă pentru Viitor”.
     Anul 1993 a fost anul de început când prin organizarea unor tabere creştine cu scop de evanghelizare pentru copiii şi tinerii din România. Dumnezeu a binecuvântat simpla idee cu viziune, iar în timp El a purtat Speranţa pentru Viitor spre noi locuri...
     Anul 1996 a fost anul în care Speranţă pentru Viitor a străpuns graniţele ţării şi a trecut în Republica Moldova, unde până în prezent se organizează două tabere de vară pentru copiii şi tinerii din această ţară.
     Anul 1999 reprezintă anul în care Speranţă pentru Viitor a păşit pe un alt continent, Africa, străbătând astfel dincolo de limitele imaginaţiei sau ale viziunii pentru lucrarea lui Dumnezeu, El a fost cu noi şi a deschis o poartă largă în această țară mică, Malawi. De atunci până azi Dumnezeu a chemat mai mulți lucrători români care să fie misionari în această țară. Astfel am reușit realizarea unui cerc misionar, iar tinerii care au absolvit Școala de Misiune și au avut chemare de la Dumnezeu au mers ca misionari în această țară.
       Vedem cum de la acel grup mic de oameni, fraţi şi surori cu o povară mare pentru lucrarea lui Dumnezeu şi o credinţă şi mai mare, a pornit o lucrarea care avea să aducă speranţă pentru multe suflete, din diferite părţi ale lumii. La rândul lor aceste suflete au transmis şi mai departe această speranţă ajungând să fie şi ei unelte în mâna lui Dumnezeu şi mesageri ai speranţei. Timp de zece ani am văzut cum Dumnezeu ridica lucrători dintre cei ce la început veneau şi erau doar participanţi (nemântuiţi), ei îl primeau pe Isus ca mântuitor, inima lor era schimbată şi în inima lor se năştea dorinţa de a-L sluji pe Dumnezeu. Deşi ei încă nu erau pregătiţi pentru lucrare, aveau o inimă pentru slujire şi astfel Dumnezeu îi folosea într-un mod minunat. Astfel Dumnezeu a pus în inima noastră această povară pentru a-i pregăti pe cei ce doresc să se implice în lucrarea lui Dumnezeu.
     Anul 2003 este anul în care am început o nouă lucrare care să-L glorifice pe Mântuitorul nostru. ŞCOALA DE MISIUNE SPERANŢĂ PENTRU VIITOR, este proiectul în care vrem să oferim tuturor celor cu inima gata de slujire, posibilitatea să se pregătească să fie lucrători pe ogorul lui Dumnezeu. Luca 10:2 Este mesajul Domnului Isus de altădată, mesaj care este valabil şi astăzi şi care răsună încă în multe inimi.
     Anul 2007 este anul în care am început o nouă lucrare și anume lucrarea de vestire a evangheliei cu Cortul, un timp din vară o echipă formată din profesori și studenți merg prin țară așeză cortul în diferite localități și acolo vestesc evanghelia copiilor și tinerilor organizând tabere de zi, iar adulților în serviciile de seară. Dumnezeu s-a folosit enorm și de această lucrare pentru a oferi multor oameni șansa unei vieți noi. Astăzi avem câteva biserici nou plantate între romi în special în urma acestei lucrări.
     Anul 2011 este anul în care fratele Tom a fost chemat acasă să facă o tabără în ceruri cu Domnul, în urma lui a rămas această frumoasă lucrare și impactul pe care viața și umblarea lui cu Domnul l-a avut în miile de vieți ale tinerilor din România, Moldova, Malawi sau alte colțuri ale acestui pământ. Ultima lui dorință a fost ca această misiune să meargă mai departe și să fie o misiune română pentru români, condusă de români cu ajutorul și sprijinul celor din america.
     Anul 2013 este un moment în care privim în urmă la ceea ce a realizat Dumnezeu până acum, dar nu putem rămâne doar cu atât ci privim și spre viitor gândindu-ne unde ne va mai duce El și care este planul și voia Lui pentru noi pe mai departe.

Prin tot ce am făcut, facem și vom face vrem să slujim Domnului, să-i aducem Lui glorie și să împărtășim cu alții Speranța pe care și noi am primit-o și o avem, adică pe Domnul Isus Christos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.